به منظور بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان (رقم سرداری) و گونههای وحشی اجدادی آن جهت گزینشهای بهنژادی و انتقال ژن، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد. در این آزمایش، خصوصیات فیزیولوژیک و میزان جذب فسفر و آهن گندم نان و گونه های اجدادی آن (boeoticumTriticum ، Aegilops speltoides، Triticum diccocoides وAegilops tauschii) تحت تأثیر عامل کود فسفر (در 2 سطح) و محلول پاشی کلات آهن (در 2 سطح) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان غلظت عناصر فسفر و آهن سیستم هوایی در میان گونه های مختلف دارای تفاوت معنی دار بود. گونه های boeoticumTriticumو Triticum diccocoidesبیشترین میزان جذب فسفر و گونههای boeoticumTriticum و Aegilops speltoidesبیشترین میزان جذب آهن را داشتند. نتایج نشان داد که کاربرد کود فسفر میزان پرولین و قند های محلول را در مرحله گلدهی در همه گونهها، به ویژه گونه زراعی گندم و Aegilops tauschiiافزایش داد. گونه زراعی (رقم سرداری) وAegilops tauschii بیشترین میزان پرولین و قند را داشتند. اثر متقابل عامل کود فسفر در گونههای مختلف گندم بر میزان پرولین و قندهای محلول معنی دار بود.
اکبری, مهرانگیز, زارع, محمد جواد, مهرابی, علی اشرف, نصرالله نژاد, علی اصغر. (1390). بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان و گونه های وحشی اجدادی آن. تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4(2), 93-104. doi: 10.22077/escs.2012.102
MLA
مهرانگیز اکبری; محمد جواد زارع; علی اشرف مهرابی; علی اصغر نصرالله نژاد. "بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان و گونه های وحشی اجدادی آن". تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4, 2, 1390, 93-104. doi: 10.22077/escs.2012.102
HARVARD
اکبری, مهرانگیز, زارع, محمد جواد, مهرابی, علی اشرف, نصرالله نژاد, علی اصغر. (1390). 'بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان و گونه های وحشی اجدادی آن', تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4(2), pp. 93-104. doi: 10.22077/escs.2012.102
VANCOUVER
اکبری, مهرانگیز, زارع, محمد جواد, مهرابی, علی اشرف, نصرالله نژاد, علی اصغر. بررسی میزان جذب فسفر و آهن و برخی شاخصهای فیزیولوژیک در گندم نان و گونه های وحشی اجدادی آن. تنشهای محیطی در علوم زراعی, 1390; 4(2): 93-104. doi: 10.22077/escs.2012.102