تنش شوری
فیزیولوژی تحمل به شوری ژنوتیپ‌های عدس (.Lens culinaris Medik) در مرحله گیاهچه‌ای

جعفر نباتی؛ مرتضی گلدانی؛ محمد محمدی؛ محبوبه میر میران؛ علی اسدی

دوره 16، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 291-314

https://doi.org/10.22077/escs.2022.4579.2042

چکیده
  انتخاب ارقام متحمل به شوری از راهکارهای جلوگیری از کاهش عملکرد در شرایط تنش است. این پژوهش به‌منظور ارزیابی میزان تحمل به شوری 24 ژنوتیپ عدس به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1398 اجرا شد. تنش شوری در سه سطح 0.5، 12 و dS.m-1 16 در کرت‌های اصلی و ژنوتیپ‌های ...  بیشتر

بررسی پاسخ گندم (.Triticum aestivum L) به مصرف سلنیم تحت شرایط تنش کادمیم

بصیر عطاردی؛ امیر فتوت؛ رضا خراسانی؛ پیمان کشاورز

دوره 12، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 291-305

https://doi.org/10.22077/escs.2018.1285.1263

چکیده
  بر اساس برخی گزارشات، متوسط کادمیم در برخی خاک‌ها و محصولات زراعی ایران از مقادیری که توسط سازمان خوار و بار کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی به عنوان سطح مجاز معرفی شده، بیشتر می‌باشد. در دهه‌های اخیر، به منظور کاهش اثرات مخرب کادمیم در گیاهان استفاده از عناصری نظیر سلنیم که خاصیت آنتاگونیستی با کادمیم دارند مورد توجه قرار گرفته‌اند. ...  بیشتر