اثر محلول پاشی اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قندهای محلول، پرولین و آنزیم های اسطوخودوس (Lavendula officinalis L.) تحت تنش شوری

فرشته رضایی نسب؛ علیرضا پازکی؛ رضا منعم

دوره 11، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 159-169

https://doi.org/10.22077/escs.2017.357.1070

چکیده
  شوری خاک از عوامل محدود­کننده عملکرد محصولات کشاورزی ازجمله گیاهان دارویی است و به­ عنوان یکی از اساسی­ترین مشکلات کشاورزی محسوب می­شود. ازاین‌روی، به ­منظور بررسی اثر اسید سالیسیلیک و اسید جاسمونیک بر قند­های­ محلول، پرولین و فعالیت آنزیم­های آنتی ­­اکسیدان گیاه دارویی اسطوخودوس (Lavendula officinalis L.) در شرایط تنش شوری، ...  بیشتر

تأثیر مصرف آسکوربات و جیبرلین بر مکانیسم‌های غیرآنزیمی گیاه دارویی مرزه (.Satureja hortensis L) در شرایط تنش شوری

علیرضا پازکی؛ الهام نیکی اسفهلان

دوره 9، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 291-301

https://doi.org/10.22077/escs.2016.419

چکیده
  مقدمه              مرزه تابستانه (Satureja hortensis L.)  یکی از گونه­ های معطر خانواده نعناعیان است. تا کنون 30 گونه با نام مرزه شناخته شده­ اند که مرزه تابستانه و زمستانه متداولترین گونه ­های زراعی می­باشند.  گونه ­های Satureja  بومی نواحی گرم بوده و ممکن است یک یا چند­ساله باشند (Hadian et al., 2008; Rechinger, ...  بیشتر