بررسی پاسخ گندم (.Triticum aestivum L) به مصرف سلنیم تحت شرایط تنش کادمیم

بصیر عطاردی؛ امیر فتوت؛ رضا خراسانی؛ پیمان کشاورز

دوره 12، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 291-305

https://doi.org/10.22077/escs.2018.1285.1263

چکیده
  بر اساس برخی گزارشات، متوسط کادمیم در برخی خاک‌ها و محصولات زراعی ایران از مقادیری که توسط سازمان خوار و بار کشاورزی و سازمان بهداشت جهانی به عنوان سطح مجاز معرفی شده، بیشتر می‌باشد. در دهه‌های اخیر، به منظور کاهش اثرات مخرب کادمیم در گیاهان استفاده از عناصری نظیر سلنیم که خاصیت آنتاگونیستی با کادمیم دارند مورد توجه قرار گرفته‌اند. ...  بیشتر