کاربرد عناصر ریزمغذی سبب بهبود رشد، بازدهی و افزایش عملکرد گیاهان در شرایط تنش میگردد. به منظور بررسی تاثیر محلولپاشی ریز مغذیها و دور آبیاری در سیاهدانه، آزمایشی در سال زراعی 1388 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بجنورد، بصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. دور آبیاری با فواصل 7، 14 و 21 روز به عنوان عامل اصلی و محلول پاشی عناصر ریزمغذی شامل:شاهد (عدم محلولپاشی)، بر، روی و آهن بترتیب با غلظت 2، 3 و 4 درهزار و مخلوط سه عنصر مزبور به عنوان عامل فرعی اجرا شدند. نتایج نشان داد که تاثیر دور آبیاری بر ارتفاع بوته، تعداد شاخه ، تعداد کپسول در بوته، تعداد دانه در بوته و کپسول، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت معنیدار بود و با افزایش فواصل آبیاری ویژگیهای مورد بررسی کاهش نشان دادند. بیشترین عملکرد دانه از دور آبیاری 7 روز بدست آمد. ارتفاع بوته، تعداد کپسول در بوته، تعداد دانه در بوته و کپسول، عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت تحت تاثیر محلولپاشی عناصر ریزمغذی معنیدار شدند. اختلاف بین تیمارهای محلولپاشی عناصر ریزمغذی با عدم محلولپاشی (شاهد) در تمام ویژگیهای مذکور معنیدار بودند. بیشترین عملکرد دانه به تیمار محلولپاشی مخلوط عناصر ریز مغذی تعلق داشت.
شعبان زاده, شمیده و گلوی, محمد . (1390). تاثیر محلول پاشی عناصر ریز مغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه. تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4(1), 1-9. doi: 10.22077/escs.2011.94
MLA
شعبان زاده, شمیده , و گلوی, محمد . "تاثیر محلول پاشی عناصر ریز مغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه", تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4, 1, 1390, 1-9. doi: 10.22077/escs.2011.94
HARVARD
شعبان زاده, شمیده, گلوی, محمد. (1390). 'تاثیر محلول پاشی عناصر ریز مغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه', تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4(1), pp. 1-9. doi: 10.22077/escs.2011.94
CHICAGO
شمیده شعبان زاده و محمد گلوی, "تاثیر محلول پاشی عناصر ریز مغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه," تنشهای محیطی در علوم زراعی, 4 1 (1390): 1-9, doi: 10.22077/escs.2011.94
VANCOUVER
شعبان زاده, شمیده, گلوی, محمد. تاثیر محلول پاشی عناصر ریز مغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه. تنشهای محیطی در علوم زراعی, 1390; 4(1): 1-9. doi: 10.22077/escs.2011.94