امکان سنجی استفاده از باکتری های محرک رشد گیاه جداسازی شده از گره به منظور افزایش مقاومت گیاه یونجه (.Medicago sativa L) به تنش شوری

فاطمه نوری؛ حسن اعتصامی؛ حمید نجفی زرینی؛ نیر اعظم خوش خلق سیما؛ غلامعلی رنجبر

دوره 13، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 225-235

https://doi.org/10.22077/escs.2019.1809.1419

چکیده
  با توجه به اهمیت اثرات تنش شوری در کاهش رشد گیاهان، این مطالعه با هدف بررسی اثر باکتری‌های محرک رشد گیاه (جداشده از گره‏ های گیاه یونجه) بر کاهش اثرات تنش شوری در گیاه یونجه انجام شد. بدین منظور 63 جدایه باکتریایی از گره‌های 13 نمونه گیاه یونجه کشت‌شده در مزارع استان قم جداسازی شد. میزان مقاومت به شوری و برخی ویژگی‏های محرک رشد این ...  بیشتر