نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و پاسخ‌های تحمل به تنش شوری در سویا (.Glycine max L.)

حمیده غفاری؛ محمودرضا تدین؛ جمشید رزمجو

دوره 11، شماره 3 ، مهر 1397، ، صفحه 691-705

https://doi.org/10.22077/escs.2018.730.1140

چکیده
  شوری آب یا خاک یکی از مهم­ترین تنش­ ها در مناطق خشک و نیمه‌خشک است که به‌شدت رشد گیاهان را از طریق تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک محدود می­کند. آزمایش حاضر با هدف بررسی بهبود تحمل به شوری سویا با محلول­ پاشی پرولین و اسیدسالیسیلیک در سال 1395 در فضای باز گلخانه ­های دانشگاه شهرکرد در جعبه­ های کاشت با چهار تکرار به‌صورت اسپیلیت ...  بیشتر

بررسی تأثیر تنش خشکی بر صفات مهم زراعی و میزان پروتئین و روغن دانه در ژنوتیپ‌های سویا (Glycin max L.)

سعید نواب پور؛ ابراهیم هزارجریبی؛ ابوالفضل مازندرانی

دوره 10، شماره 4 ، دی 1396، ، صفحه 491-503

https://doi.org/10.22077/escs.2017.61.1021

چکیده
  به‌منظور ارزیابی مقدار روغن و پروتئین دانه ده ژنوتیپ سویا در شرایط تنش خشکی در استان گلستان، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه آزمایشی مرکز تحقیقات گرگان اجرا شد. فاکتور اصلی شامل زمان آبیاری با سه سطح مشتمل بر تیمار شاهد بر اساس تبخیر به میزان 50 میلی‌لیتر از تشتک تبخیر کلاس A، ...  بیشتر