تنش شوری
اثر تنش شوری بر برخی صفات مورفولوژیک شنبلیله و تعیین حد آستانه تحمل به شوری در مرحله رویشی با استفاده از برخی مدل‌های تجربی

محمد حسین بناکار؛ حمزه امیری؛ غلامحسن رنجبر؛ محمد رضا سرافراز اردکانی

دوره 14، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 1081-1103

https://doi.org/10.22077/escs.2020.3409.1855

چکیده
  این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات آب شور بر عملکرد شنبلیله و تعیین حد آستانه تحمل به شوری آن در مرحله رشد رویشی انجام شد. تیمارهای مورد نظر شامل هفت سطح شوری (dS/m 12، 10، 8، 6، 4، 2، 0.5) بود. طرح آماری مورد استفاده به صورت بلوک کامل تصادفی با سه تکرار بود. در این تحقیق، از مدل‌های مختلف تجربی برای تعیین حد آستانه تحمل به شوری، شیب کاهش عملکرد ...  بیشتر

تأثیر کود دامی و تلقیح باکتریایی بر شاخص های فیزیولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer arietinum L.)تحت تنش خشکی

احمد نعمتی؛ محمد رفیعی الحسینی؛ عبدالرزاق دانش شهرکی

دوره 9، شماره 4 ، بهمن 1395، ، صفحه 339-351

https://doi.org/10.22077/escs.2017.462

چکیده
  مقدمه و هدف دانه حبوبات با برخورداری از درصد پروتئین بالا، مکمل کیفی دانه غلات می­باشد. درمیان تنش­ های محیطی، کمبود آب مهم­ترین عاملی است که باعث محدودیت کاشت و کاهش عملکرد محصولات غذایی می­گردد. کودهای آلی علاوه بر نقش تغذیه­ ای، در بهبود خواص فیزیکی و بیولوژیک خاک مؤثر هستند. با توجه به پیامدهای مثبت مصرف مایه­ های تلقیح ...  بیشتر

ارزیابی تحمل باکتری‌های سینوریزوبیوم ملیلوتی (Sinorhizobium meliloti) همزیست با ریشه یونجه نسبت به فلزات سنگین، آنتی‌بیوتیک و شوری در استان خراسان رضوی

آزاده حداد سبزوار؛ محبوبه نخعی مقدم؛ محمدرضا ذوالفقاری

دوره 8، شماره 1 ، شهریور 1394، ، صفحه 93-99

https://doi.org/10.22077/escs.2015.204

چکیده
  ریزوبیوم­ ها شناخته‌شده‌ترین گروه از باکتری‌های همزیست با ریشه گیاهان لگومینه هستند که نیتروژن را تثبیت می‌کنند. این باکتری‌ها در خاک با تنش‌های مختلفی که بر رشد، ایجاد همزیستی و توانایی تثبیت نیتروژن تأثیر می‌گذارند، روبه‌رو هستند. این تحقیق با هدف ارزیابی تحمل 23 جدایه سینوریزوبیوم همزیست با ریشه یونجه در شهرستان‌های مشهد ...  بیشتر