مکانیسم‌های فیزیولوژیک درگیر در پاسخ به شوری گیاه علف چای (.Hypericum perferatum L) و اثر محلول‌پاشی اسید آسکوربیک بر آن

سارا علی نیان جوزدانی؛ محمد رفیعی الحسینی؛ جمشید رزمجو؛ بابک بحرینی نژاد

دوره 14، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 529-543

https://doi.org/10.22077/escs.2020.2775.1726

چکیده
  گیاه علف چای یک گیاه دارویی ارزشمند با خاصیت درمان کنندگی افسردگی و التیام زخم است. این آزمایش به صورت گلدانی در بهار 95 و 96 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این تحقیق علف چای با غلظت‌های مختلف آب شور شامل 2 (شاهد)، 6 و 10 دسی‌زیمنس بر متر و محلول‌پاشی اسید آسکوربیک ( شاهد، 200 و 400 میلی‌گرم بر لیتر) تیمار ...  بیشتر

تاثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر برخی خصوصیات رشدی گل مغربی (.Oenothera biennis) تحت شرایط شوری

مائده بهلولی؛ مریم دهستانی اردکانی؛ مصطفی شیرمردی؛ جمشید رزمجو

دوره 12، شماره 1 ، فروردین 1398، ، صفحه 263-280

https://doi.org/10.22077/escs.2018.1211.1248

چکیده
  شوری یکی از تنش­های مهم محیطی محدودکننده رشد گیاهان است و کاربرد مواد آلی و قارچ­های میکوریزا آربوسکولار سبب کاهش اثرات سوء آن می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر سطوح مختلف شوری و اصلاح‌کننده‌های بیولوژیکی و آلی بر برخی ویژگی‏های رشدی در گل مغربی (Oenothera biennis L.) بود. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح ...  بیشتر

نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و پاسخ‌های تحمل به تنش شوری در سویا (.Glycine max L.)

حمیده غفاری؛ محمودرضا تدین؛ جمشید رزمجو

دوره 11، شماره 3 ، مهر 1397، ، صفحه 691-705

https://doi.org/10.22077/escs.2018.730.1140

چکیده
  شوری آب یا خاک یکی از مهم­ترین تنش­ ها در مناطق خشک و نیمه‌خشک است که به‌شدت رشد گیاهان را از طریق تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک محدود می­کند. آزمایش حاضر با هدف بررسی بهبود تحمل به شوری سویا با محلول­ پاشی پرولین و اسیدسالیسیلیک در سال 1395 در فضای باز گلخانه ­های دانشگاه شهرکرد در جعبه­ های کاشت با چهار تکرار به‌صورت اسپیلیت ...  بیشتر