اثر آبیاری تکمیلی و تراکم بوته بر بعضی صفات مورفولوژیکی ارقام عدس (.Lens culinaris Medik)

حمزه شیرویی؛ مهرشاد براری؛ علی حاتمی؛ علی اشرف مهرابی

دوره 12، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 1117-1128

https://doi.org/10.22077/escs.2019.1177

چکیده
  به­ منظور بررسی اثر آبیاری تکمیلی و تراکم بوته بر خصوصیات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد در سه رقم عدس دیم، آزمایشی در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام به‌صورت اسپلیت فاکتوریل با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. شرایط دیم با آبیاری تکمیلی و دیم بدون آبیاری به‌عنوان فاکتورهای اصلی ...  بیشتر

بررسی تأثیر سطوح تنش رطوبتی بر عملکرد، میزان اسانس و خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه زوفایی (.Thymbra spicata L)

فاطمه ملک ملکی؛ نصرت اله عباسی؛ ابراهیم شریفی عاشورآبادی؛ مهرشاد براری؛ محمد جواد زارع

دوره 11، شماره 4 ، دی 1397، ، صفحه 943-957

https://doi.org/10.22077/escs.2018.1081.1216

چکیده
  هدف انجام این آزمایش بررسی تغییرات عملکرد بوته، اسانس و برخی ویژگی­های فیزیولوژیک برگ دو اکوتیپ گیاه داروئی زوفایی به اعمال تنش رطوبتی بود. آزمایش در قالب طرح کرت­های خرد­شده بر پایه بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار و در دو سال (1395 و 1396) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه ایلام انجام گرفت. کرت­های اصلی شامل سه سطح تنش رطوبتی (آبیاری ...  بیشتر

بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد دانه و برخی صفات ژنوتیپ های لوبیا (Phaseolus vulgaris)

سمانه سبزی؛ زهره طهماسبی؛ مهرشاد براری

دوره 10، شماره 1 ، فروردین 1396، ، صفحه 21-30

https://doi.org/10.22077/escs.1396.528

چکیده
  مقدمه پس از غلات، دومین منبع غذایی انسان حبوبات است. لوبیا هفتمین محصول غذایی عمده در جهان است که به طور گسترده توسط شرایط محیطی مانند خشکسالی تحت تاثیر قرار می­گیرد. علی رغم اهمیت اقتصادی لوبیا، مطالعات کمی بر روی ژنتیک و ارزیابی منابع ژنتیکی آن انجام شده است.مواد و روش هابا توجه به اهمیت  این تنش، در این مطالعه به منظور بررسی ...  بیشتر

بررسی تأثیر سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر بهبود رشد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی نیشکر (Saccharum officinarum L.) تحت تنش شوری

فاطمه چهارلنگ بدیل؛ مهرشاد براری؛ محمود شمیلی؛ زهرا طهماسبی

دوره 8، شماره 2 ، اسفند 1394، ، صفحه 307-317

https://doi.org/10.22077/escs.2016.241

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات کاربرد خارجی سالیسیلیک اسید (SA) بر رشد و برخی پاسخ­های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه نیشکر تحت تنش شوری آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار تحت شرایط گلخانه‌ای در موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر خوزستان در سال زراعی 92-1391 اجرا گردید. تیمار­های آزمایشی شامل سه سطح شوری آب آبیاری ...  بیشتر