ارزیابی ارتباط دمای برگ با میزان تحمل به شوری و الگوی تجمع سدیم در اندام هوایی برخی ارقام گندم

وحید اطلسی پاک؛ امید بهمنی؛ حسین یادگاری

دوره 13، شماره 3 ، مهر 1399، ، صفحه 925-936

https://doi.org/10.22077/escs.2020.2241.1569

چکیده
  درک مکانیسم‌های تحمل به شوری در گسترش ارقام متحمل ضروری به نظر می‌رسد. دو رقم گندم نان (ارگ و تجن) متفاوت از لحاظ تجمع سدیم اندام هوایی و یک رقم گندم دوروم (بهرنگ) از نظر دمای برگ و الگوی تجمع سدیم در آزمایشی گلخانه‌ای تحت سطوح متفاوت شوری (شاهد: بدون تنش، 100 و 200 میلی‌مولار کلرید سدیم) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در واکنش به افزایش شوری ...  بیشتر

کمی‌سازی پاسخ جوانه‌زنی بذر گلرنگ (Carthamus tinctorius) به پتانسیل اسمزی و پرایمینگ: مدل زمان-رطوبتی با توزیع نرمال، ویبول و گامبل

سید علی طباطبایی؛ امید انصاری

دوره 11، شماره 2 ، تیر 1397، ، صفحه 327-340

https://doi.org/10.22077/escs.2017.383.1077

چکیده
  پتانسیل آب یکی از عوامل کنترل‌کنندهاولیه جوانه‌زنی است. با استفاده از مدل‌ زمان-رطوبتی می‌توان پاسخ جوانه‌زنی بذر به پتانسیل آب را کمی‌سازی کرد. در این پژوهش با استفاده از مدل زمان-رطوبتی بر پایه توزیع نرمال، گامبل و ویبول پاسخ جوانه‌زنی بذر گلرنگ به سطوح مختلف پتانسیل آب و تیمار پرایمینگ موردبررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

اثر تنش های اسمزی و شوری بر شاخص های جوانه زنی و رشد گیاهچه دو گیاه دارویی آرتیشو (Cynara scoolymus) و سرخارگل (Echinacea purpurea)

محمد بهزاد امیری؛ پرویز رضوانی مقدم؛ حمیدرضا احیایی؛ جبار فلاحی؛ مهسا اقحوانی شجری

دوره 3، شماره 2 ، اسفند 1389، ، صفحه 165-176

https://doi.org/10.22077/escs.2011.92

چکیده
  به منظوربررسی تاثیر تنش­های اسمزی و شوری بر ویژگی‌های جوانه زنی و رشد گیاهچه دو گیاه دارویی آرتیشو و سرخارگل، چهار آزمایش جداگانه در سال 1388 در آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در  آزمایش­های اول و دوم اثرات هشت سطح تنش اسمزی (0، 2-، 4-، 6-، 8-، ...  بیشتر