تأثیر رژیم‌های مختلف رطوبتی بر تبادلات گازی و صفات زراعی مرتبط با عملکرد گیاه لوبیا (.Phaseolus vulgaris L)

سمیه غفاری؛ افشین توکلی؛ علیرضا یوسفی؛ جعفر نیکبخت؛ هادی سالک معراجی

دوره 14، شماره 1 ، فروردین 1400، ، صفحه 63-74

https://doi.org/10.22077/escs.2020.2596.1679

چکیده
  لوبیا یکی از مهم‌ترین منابع تأمین‌کننده پروتئین موردنیاز انسان است. تنش خشکی به­ عنوان اصلی­ترین عامل محدودکننده تولید لوبیا در سراسر جهان شناخته شده است. به­ منظور بررسی تأثیر رژیم­ های مختلف آبیاری بر تبادلات گازی و صفات زراعی مرتبط با عملکرد گیاه لوبیا، آزمایشی در بهار سال 1391 به‌صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار ...  بیشتر

تأثیر شوری و کم‌آبیاری بر توزیع یونی در بافت‌های مختلف ارقام گندم نان (.Triticum aestivum L)

وحید اطلسی پاک؛ امید بهمنی؛ سمیرا افشین نیک

دوره 12، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 1291-1302

https://doi.org/10.22077/escs.2019.1744.1398

چکیده
  گیاهان اغلب در مناطق خشک و نیمه خشک در معرض شوری و کمبود رطوبت قرار می‌گیرند. شوری و کمبود رطوبت خاک از طریق کاهش پتانسیل آب خاک موجب اختلال در قابلیت تولید گیاهان زراعی می‌شوند. در این پژوهش توزیع یونی و شاخص بهره‌وری آب دو رقم گندم نان (ارگ و تجن) متفاوت از لحاظ تجمع سدیم در رژیم‌های مختلف آبیاری (آبیاری کامل، 85 و 70 درصد نیاز آبی) و ...  بیشتر